Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Samsung laidis klajā LED televizoru
Publicēts 21. aprīlī, 2009.
Samsung Electronics iepazīstina ar pilnīgi jaunu augstas izšķirtspējas LED televizoru klāstu – 8., 7. un 6. sērijas iekārtas ar plašu ekrāna izmēru variācijām, sākot no 32, 37, 40 collām līdz pat 46 un 55 collām. Šajos revolucionārajos televizoros tradicionālo CCFL lampu (Cold Cathode Fluorescent Lamps) vietā kā galvenais gaismas avots tiek izmantotas LED diodes. Kā būtiskākos LED tehnoloģijas pielietojuma ieguvumus jāmin augstā attēla kontrasta attiecība, izteikti plānie ekrāna izmēri, kas pieļauj daudz smalkākas dizaina nianses, kā arī palielinātā enerģijas ekonomija. Papildus vēl jāmin dažādas augstākā līmeņa un funkcionalitātes tīklošanas iespējas, kas televizoram ļauj pielāgoties tam, kā patērētāji savās mājās izbauda un skatās TV šovus, filmas, spēles un cita veida multivides saturu.

Nesalīdzināmi reālistiska attēla kvalitāte


Pateicoties Samsung revolucionārajai LED gaismas avota tehnoloģijai, katra no 2009.gada Samsung LED televizoru sērijām var lepoties ar izcili augstu dinamiskā kontrasta attiecību. Salīdzinājumā ar tradicionālo CCFL lampu apgaismojumu, LED diodes spēj nodrošināt acīm neticamu, dziļu melnās krāsas attēlojumu. Arī baltā krāsa kopā ar citiem spilgtiem krāsu toņiem paliek nekļūdīgi asa un gaiša. Rezultātā mēs iegūstam attēla kvalitāti, kas teju līdzinās mūsu reālās dzīves dabiskajam skaistumam.

 

Samsung piedāvātā Wide Color Enhancer Pro krāsu paspilgtināšanas funkciju, kas skatītājam ļauj izbaudīt plašāku krāsu paleti. Savukārt Ultra Clear Panel tehnoloģija ļauj nezaudēt nevienu attēla detaļu pat pārlieku izgaismotos un skatīšanai nepiemērotos vides apstākļos. Tas ir panākts ekrāna materiālam ļaujot pēc iespējas vairāk un efektīvāk caurstarot gaismu, tai pat laikā samazinot apkārtējā vidē esošās gaismas atstarošanos uz tā. Pie tam izmantojot adaptīvo Natural funkciju, kas automātiski optimizē attēla iestatījumus, Samsung LED televizors spēj apvienot LCD ekrānu izslavēto attēla gaišumu ar plazmas ekrānu sniegto kinoattēla baudījuma sajūtu.

 

Visa Samsung LED televizoru virkne sevī ietver vairākas novatoriskas tehnoloģijas, kas ļauj samazināt attēla izsmērēšanos un vibrāciju, kāda parasti sastopama LCD televizoru sniegumā, attēlojot strauji kustīgus objektus. Visas trīs jauno televizoru sērijas var lepoties ar Samsung izstrādāto Motion Plus™ kadru interpolācijas tehnoloģiju. Modeļi no 8. sērijas ir apgādāti ar zibenīgu 200 Hz kadru maiņas frekvenci – četras reizes augstāku, kā citiem televizoriem – kas gandrīz pilnībā novērš attēla neprecizitātes, kas rodas attēlojot straujus, kustību piesātinātus kadrus. Arī 7. un 6. sērijas modeļi, aprīkoti ar ātro 100 Hz kadru nomaiņas frekvenci, spēj nodrošināt asu, patīkamu attēlu sporta pārraižu, video spēļu un kinofilmu baudīšanai.

 

Plašas tīklošanas un izklaides iespējas

 

2009.gadā Samsung ar Internet@TV - Content Service pakalpojumu maina priekšstatu, ko nozīmē skatīties televīzijas pārraides. Sadarbībā ar Yahoo! ir tapusi interneta informācijas saskarne, kas būs pieejama virknē 2009.gada Samsung televizoru modeļu. Izmantojot 8. un 7. sērijas modeļos iekļauto vadu vai bezvadu tīmekļa savienojumu, Internet@TV - Content Service pakalpojums ļauj patērētājiem caur TV ekrānu ar pāris pogu spiedienu palīdzību piekļūt Yahoo!, Flickr, YouTube un citu interneta portālu saturam.

 

Papildus tiešsaistes izklaidēm, Samsung LED televizoru ir viegli pievienot arī virknei citu iekārtu. Pateicoties USB pieslēgvietām, video un fotogrāfiju aplūkošana no kameras, mūzikas atskaņošana no mediju spēlētāja vai arī piekļuve multivides datnēm iekš pārnēsājama cietā diska ir ārkārtīgi vienkārša.

 

Ultra plāns dizains apvienojumā ar teicamu sniegumu

 

Samsung jaunā LED televizoru līnija ne tikai piedāvā maksimāli dzīvīgu, reālistisku attēlu un piekļuvi jaunākajām izklaides iespējām, bet arī ļauj izlauzties no ierastajām problēmām, kā un kur interjerā novietot televizoru. Izmantojot LED diodes, Samsung ir izdevies samazināt visu trīs sēriju televizorus līdz ultra plānam izmēram. Biezumam tikai nedaudz pārsniedzot 3 cm atzīmi, iekārtas ir pilnā aprīkojumā, nezaudējot nedz savienojumu iespējas, nedz arī iebūvēto DVB-T / DVB-C (MPEG4) uztvērēju.

 

Turpinot par jauno LED televizoru graciozo dizainu, vēl jāmin Samsung radītais ultra plānais sienas stiprinājuma risinājums, kas atstarpi starp sienu un televizoru ļauj samazināt līdz pusotram centimetram, kur klasiskie masīvie sienas stiprinājumi piedāvā vien 5 centimetrus. Ultra plānais LED televizora izmērs apvienojumā ar jauno sienas stiprinājumu nodrošina ārkārtīgi vienkāršu iekārtas uzstādīšanu, kas līdzinās teju vai gleznas pielikšanai pie sienas.

 

2008.gadā Samsung radīja tās unikālo Crystal televizoru dizainu, kurā tiek izmantots divu lietņu sakausējums/ lējums, lai pārklātu caurspīdīgu, iekrāsotu virsmu, panākot atraktīvu, kristālisku izskatu. Jaunākā Samsung Crystal televizoru dizaina paaudze sākas no dziļas, klaviermelnas korpusa iekšmalas, kas pāriet vai nu uz hromēti caurspīdīgu (8. sērija) vai arī sarkanmelni caurspīdīgu (7. un 6. sērija) prizmas formā veidotu ārmalu. Atkarībā no skata leņķa liegi mainās krāsas intensitāte, turpinot uzsvērt televizora plānās formas.


Kļūstot zaļākam


Visi LED diožu darbinātie Samsung LED televizori (8., 7. un 6. sērijas) atbilst stingrajām Eco Flower Eiropas zaļo produktu marķējuma izvirzītajām vadlīnijām, spējot ievērojami samazināt patērētās enerģijas daudzumu. LED diodes arī nesatur dzīvsudrabu, kas šos produktus padara drošākus un draudzīgākus videi kā citas ekrāna izgaismošanas tehnoloģijas. Enerģijas patēriņš ir ticis samazināts par vairāk nekā 40%, salīdzinot ar tradicionāliem LCD televizoriem ar līdzīgu ekrāna izmēru. LED televizorā ir iekļauts arī optimizēts enerģijas taupīšanas režīms, kas regulē ekrāna izgaismojumu un attēla kvalitāti, tai pat laikā turpinot radīt vienmērīgu un dabīgu attēla sniegumu.

 

LED televizoru cenas Latvijā svārstīsies no 800 līdz 2400 latiem, atkarībā no sērijas un ekrāna izmēra. Tas jau no pagājušās nedēļas nopērkams RD Electronics veikalos.


Komentāri (1)
Ernests: hmm.. interesanti!... kā tāds dabā izskatās???
21/04/2009 12:34
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: